Kom je ook bij ons zeilen!
Collage Zeilschool 2019 sZeilschool Muiderzand bij Almere-Duin is dé centraal gelegen, goed bereikbare toplocatie voor het Jeugdzeilen in de regio midden Nederland. Je leert hier écht zeilen en het strand en het mooie zeilwater zorgen voor veel plezier en avontuur zowel tijdens als na de les.

- Jeugdzeilschool
- 6 t/m 18 jaar
- CWO Certificering
- Alleen zwaardboten
- Top instructeurs
- Top faciliteiten
- NPJ wedstrijdzeilen
Doorstroom vereniging

En heel veel avontuur
en plezier!
 
We zijn bij het CWO aangesloten, dus; zeilles van ervaren en gecertificeerde instructeurs.
Je behaald een diploma waar je de rest van je leven plezier van hebt! We zeilen in mooie Optimist-, RS-Zest- en Randmeerboten en professionele begeleidingsboten.

Vertrouwen en veiligheid is voor ons belangrijk, maar gezelligheid net zo! Bij de ‘Waterrakkers’ kan je al vanaf 6 jaar vertrouwd raken met het water, wind en boot.
Van 7 t/m 18 jaar kan je de CWO zeillessen volgen.

We hebben in 2019 weer een mooi jeugdprogramma.


Het hoeft niet bij de zeilschool te blijven...

Zeilschool Muiderzand is onderdeel van het RTC Regatta Center Muiderzand. Naast professionele en gezellige zeilschoolcursussen bieden wij de cursisten ook de mogelijkheid om na de zeilschool door te groeien en van zeilen ‘hun sport’ te maken. We zijn daarmee dé meest complete locatie voor het jeugdzeilen.

LOGO CWO 250x125Certificering door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO)

Zeilschool Muiderzand is aangesloten bij de Stichting CWO, een landelijk samenwerkingsverband van het Watersportverbond en de HISWA. Het CWO biedt een uniform diplomasysteem voor vaaropleidingen. De CWO-cursussen worden altijd afgesloten met een CWO-diploma en/of een vorderingenstaat. Dit zijn internationaal geaccepteerde diploma’s waar de cursisten hun hele leven plezier van hebben. Ook alle instructeurs bij Zeilschool Muiderzand zijn CWO-gecertificeerd. Meer informatie: www.cwo.nl.

Cursussen

Waterrakkers: maak spelenderwijs kennis met zeilen - NIEUW! - 

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m circa 8 jaar die nog geen zeilervaring hebben kunnen op woensdag- en zaterdagmiddagen tussen 15:30 -18:30 uur op een leuke speelse manier kennis te maken met de zeilsport. Daarna kunnen ze makkelijk instappen in een CWO-zeilschoolcursus. Het is altijd fun op ons eigen strand en terras bij Zeilschool Muiderzand!

Regulier CWO-programma

Het reguliere programma bestaat uit cursussen op verschillende niveaus in de weekenden en schoolvakanties. Deze zijn voor de jeugd van 7 t/m circa 18 jaar die willen leren zeilen en voor kinderen die eerder een zeilcursus hebben gedaan.

NPJ iconNationaal Platform Jeugdzeilen Basisprogramma wedstrijdzeilen

Na het afronden van CWO-Jeugdzeilen I en II, kunnen kinderen een basiscursus wedstrijdzeilen van het NPJ volgen. Dit is de ideale overstap naar de Jeugdzeilvereniging waar in teamverband de basis wordt gelegd voor een leven lang (wedstrijd)zeilplezier. Meer informatie is te vinden op: www.npjeugdwedstrijdzeilen.nl.

De boten

Qube 01Optimist
Dit is wereldwijd de grootste 1-mans zwaardboot zeilklasse en de boot waar vele generaties het zeilen in hebben geleerd. Onze SailQube-Optimisten zijn speciaal ontwikkeld voor zeilscholen, ze zijn onzinkbaar en zelflozend. De Optimist is geschikt voor kinderen van 7 t/m circa 13 jaar (afhankelijk van lengte en gewicht cursist). De SailQube Optimist is een perfecte overstap naar de wedstrijd-Optimist.

RS Zest 01RS-Zest
Dit is een moderne sportieve boot die zowel als 1-mans als 2-mans boot gebruikt kan worden. Als 1-mans boot is hij bijzonder geschikt voor de wat grotere kinderen in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Als 2-mans boot wordt hij ingezet voor de cursussen 2-mans zwaardboot in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. De RS-Zest biedt een uitstekende overstap naar bijvoorbeeld de Laser klasse bij het jeugdwedstrijdzeilen of een 2-mans jeugdzeilboot.

foto randmeer 01 400x257Randmeer
De Randmeer is een kielboot waar je met 5 personen in kan varen. Het is een ruime, onzinkbare en veilige zelfrichtende boot met een modern torentuig.
Vanaf september 2019 geven we in de Randmeer ook CWO-cursussen voor volwassenen!


Tips
 • Neem op de eerste cursusdag mee: de eerder behaalde CWO-diploma’s en of vorderingenstaten (indien van toepassing).
 • Heeft uw kind zelf al een zwemvest of wetsuit? Dan kunt u deze natuurlijk meegeven.
Goed om te weten
 • Zwemdiploma niveau A is vereist;
 • De weekendcursussen zijn doorlopend in de periode 11 mei t/m 27 oktober 2019;
 • Tijdens de zaterdag-, zondag- en weekendcursussen verwachten we de cursisten tussen 09:15-09:45 uur. Ze kunnen tussen 16:30-17:30 uur weer worden opgehaald;
 • Tarieven zijn inclusief het gebruik van boot, wetsuit, schoentjes en zwemvest;
 • Tijdens de midweken en de dag- en weekendcursussen is een uitgebreide lunch inbegrepen;
 • Maaltijden zijn gebaseerd op het dagelijkse menu zoals wij dat serveren. Bij diëten of afwijkende maaltijden is er een meerprijs van € 17,50 per persoon/per cursus. Opgeven bij reservering.
 • De zeilcursussen worden gegeven door CWO-gecertificeerde instructeurs in professionele begeleidingsboten.
 • Data en prijzen zijn onder voorbehoud van minimaal 6 deelnemers per cursus;
 • Prijzen zijn inclusief 9% BTW;
Na de zeilschool kunnen kinderen die dat willen doorgroeien naar de Jeugdzeilvereniging Muiderzand en uiteindelijk naar het Regionaal Training Center zeilen voor Midden-Nederland onder auspiciën van het Watersportverbond en NOC*NSF.
En dat allemaal op dezelfde locatie!

Ga naar onze programma's en tarieven


Lees meer over onze werkwijze & tarieven.
141206 logo regatta center pantone
141206 logo zeilschool pantone
NIEUW! CWO Kielbootcursussen Volwassenen.
foto randmeer 01 400x257Vanaf 1 september 2019 biedt onze Zeilschool Muiderzand naast zeillessen voor de jeugd ook zeilcursussen aan voor volwassenen.

Groepscursussen
Er wordt in kleine groepen van maximaal 3 cursisten en de instructeur gevaren met de Randmeer kielboot. Dit is een ruime, onzinkbare en veilige zelfrichtende boot met een modern torentuig. Er is keuze voor een ochtend- of middagcursus op zaterdag of zondagen. In de periode 14 september t/m 17 november 2019.

Privécursussen
Wilt u met 2 of 3 vrienden een groepscursus volgen op doordeweekse dagen? Dan is in overleg met ons mogelijk.

Bekijk ons zeilschoolprogramma voor het naseizoen 
button zeilschool aanbod tarieven
button boeking zeilschool
  facebook-icon