Structurele samenwerking Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand en SportVid
Sportvid Logo Roodlinks

foto roelofRoelof Bouwmeester
foto sietseSietse-Jan Sietzema

Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand en SportVid zijn een unieke samenwerking aangegaan: komende jaren werken ze nauw samen in het trainen van jeugdzeilers en opleiden van trainers.

SportVid is het bedrijf van professionele zeiltrainers Sietse-Jan Sietzema en Roelof Bouwmeester. Het bedrijf ontwikkelt leermethodes voor het wedstrijdzeilen op basis van videotrainingen.
Het Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand (RCM) te Almere is dé hotspot voor de jeugdzeilsport. Het ligt centraal aan het zuidelijk-IJsselmeer en heeft moderne, professionele faciliteiten en de beste trainers.

Samenwerking met eenduidige doelstelling en missie
RCM en SportVid hebben dezelfde missie en focus: het wedstrijdzeilen van zeilers in de leeftijd van 7 t/m 23 jaar zo goed en zo breed mogelijk faciliteren. Deze missie en focus vormen de basis voor hun meerjarige samenwerking.

Leerlijn voor alle groepen en klassen
De SportVid leerlijn zorgt voor een duidelijke trainingsstructuur voor alle trainingsgroepen. Trainers en opleiders gebruiken een database van voorbeeldvideo’s en lesvoorbereidingen voor de inhoud van hun trainingen.

Lessen en trainingen worden thematisch aangeboden, zo is de opbouw van het jaarprogramma van groepen zeilers met diverse niveaus en verschillende zeilklassen gelijk. Roelof en Sietse-Jan trainen niet alleen de Laser groepen, ze nemen ook de Optimist en Splash zeilers onder handen. Hierdoor sluit ook het kennis- en vaardighedenniveau van de zeilers naadloos aan bij dat van nationale (jeugd) kernploegen.

Train-de-Trainer
Door te werken volgens de SportVid leerlijn wordt structureel het kennis- en werkniveau van de trainers en coaches van Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand verhoogd (Train-de-Trainer). De trainingsprogramma’s worden in samenwerking met de trainers gemaakt. Ook rouleren alle trainers tussen de groepen zeilers en zeilklassen.

Roelof en Sietse-Jan blijven actief in de training en coaching van professionele zeilers. Die ervaring met de topzeilers vertalen ze direct in hun trainingen met de nieuwe zeiltalenten en subtoppers.

De samenwerking met Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand draagt er aan bij dat de SportVid leerlijn zich ontwikkelt tot de standaard leerlijn in het jeugdwedstrijdzeilen en dat het RCM zich verder ontwikkelt tot de beste locatie voor de jeugdzeilsport.
facebook-icon
Onze RCM FB pagina