RTC combinatie logo 1024Status RTC Zeilen Midden-Nederland voor 
Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand

 
Op 5 maart 2017 heeft het Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand
 de status van Regionaal Training Center Zeilen Midden-Nederland gekregen. 

Het RTC Zeilen Flevoland is het tweede RTC zeilen in Nederland naast RTC Zeilen Noord (KWS te Sneek).
De RTC status is verleend door Topsport Flevoland (NOC*NSF) en het Watersportverbond.
De provincie Flevoland en de gemeente Almere maken het financieel mogelijk dat hiervoor de beste trainers van Nederland kunnen worden ingezet.

Dankzij de RTC-status kunnen talentvolle zeilers uit de provincie Flevoland uit de omliggende provincies zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale jeugdzeilsport. Andere zeilverenigingen kunnen vanuit Muiderzand ondersteuning krijgen bij het vormgeven van trainingen en de begeleiding naar landelijke en internationale wedstrijden

De zeilers en trainers worden door de hoofdtrainers Roelof Bouwmeester en Sietse-Jan Sietzema begeleid.
Zij zijn professionele talentcoaches met Internationale en Olympische expertise (gouden zeilmedaille Marit Bouwmeester, Olympische Spelen 2016). Bouwmeester en Sietzema weten jonge ambitieuze zeilers te motiveren en focus te geven en behoren tot de allerbeste zeiltrainers. Door middel van actieve coaching, begeleiding en de SportVid video leermethode zorgen Bouwmeester en Sietzema voor een hoger niveau van zeilers en trainers.

De jeugd laten wedstrijdzeilen
‘Het jeugdzeilen in Flevoland en in Nederland bevorderen’ is het doel van het Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand, sinds maart 2015 actief op de Marina Muiderzand te Almere. De nog jonge organisatie die het jeugdzeilen anders en op een moderne wijze aanpakt heeft al veel bereikt.
Er worden wedstrijden georganiseerd voor jonge zeilers uit de regio, maar ook voor landelijke competities in verschillende internationale klassen. Ook vinden er laagdrempelige wedstrijden voor kinderen uit de zeilscholen plaats.

Een andere en belangrijke activiteit is Zeilschool Muiderzand. Kinderen van 7 tot 15 jaar leren hier in korte tijd goed zeilen. Ze volgen CWO cursussen en de Basistraining Wedstrijdzeilen van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen. Hebben kinderen deze certificaten gehaald, dan kunnen ze verder met hun zeilopleiding in teamverband bij Jeugdzeilvereniging Muiderzand.

Regatta Center & 
Jeugdzeilvereniging Muiderzand werkt samen met het Watersportverbond, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, de jachthaven Marina Muiderzand en partners zoals Magic Marine en SportVid.

Onze programma's voor 2018

Optimist zeilteken

Laser zeilteken
Download het Laser radiaal/4.7 programma 2018
Maak hier je programmakeuze
 Splash Blue zeilteken
Download het Splash programma 2018
Maak hier je programmakeuze
 logo 29er
 Programma binnenkort beschikbaar!
Optimist zeiltekenLaser zeilteken
logo 29erSplash Blue zeilteken
Open activiteiten
RTC-Regatta Center Muiderzand biedt zeilers die niet zijn aangesloten bij het RTC-RCM en Jeugdzeilvereniging Muiderzand de mogelijkheid om deel te nemen aan open trainingen en clinics. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij nationale en internationale evenementen aan te sluiten.

Heb je een evenement in gedachten dat niet in deze kalender staat, maar wil je wel begeleiding en denk je genoeg zeilers daarvoor enthousiast te kunnen maken? Bel dan even en overleg met ons! Tel. 0653 373 760
Aanmelden bel. 0653 373 760 of mail
pdfDownload onze open kalender 2018
Training geven én tegelijk je training skills verbeteren?

foto roelof en sietse webBen je al trainer jeugdwedstrijdzeilen? Wil je training geven op een superlocatie met de beste faciliteiten én je skills naar een hoger niveau brengen? 

Dat kan bij Regatta Center Muiderzand! Toptrainers Sietse-Jan Sietzema en Roelof Bouwmeester begeleiden je bij de water- en theorietraining (o.a. door toepassing van de SportVid leermethode).

We hebben ruimte voor extra trainers in onze zeilteams Laser 4.7 en Radiaal, Splash en Optimist. Dus meld je snel aan via de mail of bel direct 0653 373 760