RTC combinatie logo 1024Status RTC Zeilen Midden-Nederland voor 
Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand

 
Op 5 maart 2017 heeft het Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand
 de status van Regionaal Training Center Zeilen Midden-Nederland gekregen. 

Het RTC Zeilen Flevoland is het tweede RTC zeilen in Nederland naast RTC Zeilen Noord (KWS te Sneek).
De RTC status is verleend door Topsport Flevoland (NOC*NSF) en het Watersportverbond.
De provincie Flevoland en de gemeente Almere maken het financieel mogelijk dat hiervoor de beste trainers van Nederland kunnen worden ingezet.

Dankzij de RTC-status kunnen talentvolle zeilers uit de provincie Flevoland uit de omliggende provincies zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale jeugdzeilsport. Andere zeilverenigingen kunnen vanuit Muiderzand ondersteuning krijgen bij het vormgeven van trainingen en de begeleiding naar landelijke en internationale wedstrijden

De zeilers en trainers worden door de hoofdtrainers Roelof Bouwmeester en Sietse-Jan Sietzema begeleid.
Zij zijn professionele talentcoaches met Internationale en Olympische expertise (gouden zeilmedaille Marit Bouwmeester, Olympische Spelen 2016). Bouwmeester en Sietzema weten jonge ambitieuze zeilers te motiveren en focus te geven en behoren tot de allerbeste zeiltrainers. Door middel van actieve coaching, begeleiding en de SportVid video leermethode zorgen Bouwmeester en Sietzema voor een hoger niveau van zeilers en trainers.

De jeugd laten wedstrijdzeilen
‘Het jeugdzeilen in Flevoland en in Nederland bevorderen’ is het doel van het Regatta Center & Jeugdzeilvereniging Muiderzand, sinds maart 2015 actief op de Marina Muiderzand te Almere. De nog jonge organisatie die het jeugdzeilen anders en op een moderne wijze aanpakt heeft al veel bereikt.
Er worden wedstrijden georganiseerd voor jonge zeilers uit de regio, maar ook voor landelijke competities in verschillende internationale klassen. Ook vinden er laagdrempelige wedstrijden voor kinderen uit de zeilscholen plaats.

Een andere en belangrijke activiteit is Zeilschool Muiderzand. Kinderen van 7 tot 15 jaar leren hier in korte tijd goed zeilen. Ze volgen CWO cursussen en de Basistraining Wedstrijdzeilen van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen. Hebben kinderen deze certificaten gehaald, dan kunnen ze verder met hun zeilopleiding in teamverband bij Jeugdzeilvereniging Muiderzand.

Regatta Center & 
Jeugdzeilvereniging Muiderzand werkt samen met het Watersportverbond, het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, de jachthaven Marina Muiderzand en partners zoals Magic Marine en SportVid.

logo RTC webbanner 270x66
button zeilschool aanbod tarieven
twitter-icon facebook-icon NPJ icon
Start je seizoen goed!
--------------------------
Website module afbeelding
--------------------------
Were Hiring Banner 200foto roelof en sietse web

Training geven én tegelijk je training skills verbeteren?